На освітлення пішохідних переходів у бюджеті Франківська передбачили 350 тисяч гривень

Петиція,  яку зареєстрували у листопаді минулого року, зібрала 264 підписи із 250 необхідних.

 

“Побачити, що пішохід переходить дорогу, іноді можна тільки з мінімальної відстані, що може спричинити за собою найжахливіші наслідки – ДТП, наїзд, травмування пішохода тощо. Тому необхідно встановити на кожному пішохідному переході досить яскраве освітлення, щоб водії могли заздалегідь бачити пішоходів. Цілком можливо, це врятує життя пішоходам і збереже водіїв від небажаних наслідків. До того ж значно скоротиться кількість ДТП саме на пішохідних переходах”, – йшлося в петиції.

 

Відповів на неї перший заступник міського голови Микола Вітенко.

 

“Виконавчим комітетом міської ради у 2014 році започаткована програма освітлення пішохідних переходів в місті Івано-Франківську. Зокрема, додатковим освітленням облаштовано 15 пішохідних переходів у 2014 році та 17 пішохідних переходів у 2015 році. Станом на сьогоднішній день Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою міської ради спільно з КП “Міськсвітло” розробляє новий більш ефективний проект і після його погодження практику облаштування пішохідних переходів додатковим освітленням буде продовжено“, – йдеться у відповіді.

 

Також повідомляють, що у бюджеті на 2016 рік передбачено виділення коштів у розмірі 350 тис. грн на освітлення пішохідних переходів.