В Івано-Франківську бракує фахівців з обслуговування світлофорів

Про це повідомив директор державного підприємства з експлуатації мереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло» Юрій Волошанський.

За його словами, івано-франківські світлофори обслуговує всього одна бригада, у якій є лише один спеціаліст, який розуміється на обладнанні і програмуванні сучасних світлофорів.

Наразі виникла проблема з налагодженням роботи нового світлофорного об’єкта на перехресті Південного бульвару і вулиці Короля Данила, яку «Міськсвітло» самотужки вирішити не може.

«У нових світлофорах йде програмування, там багато різноманітних з’єднань. Ми думали, що проблема у кабелях, але з’ясувалося, що ні, – пояснює Ю.Волошанський. – Її може вирішити лише виробник, нам це не під силу».

З огляду на таку ситуацію і можливі проблеми з введенням в експлуатацію ще одного нового світлофорного об’єкта на перехресті новозбудованої вулиці Проектної та вул. Мазепи, міський голова Віктор Анушкевичус порекомендував керівникові «Міськсвітла» внести зміни до штатного розпису підприємства і запросити на роботу ще одного фахівця з обслуговування світлофорів.

Нагадаємо, що свого часу світлофори обслуговувала спеціалізована монтажно-експлуатаційна дільниця Державтоінспекції. Після її ліквідації експлуатацію світлофорних об’єктів на тендерній основі нетривалий час забезпечувало приватне підприємство «Сигнал», а згодом  – ДП ЕМЗО «Міськсвітло». Наразі на його балансі перебуває 37 світлофорних об’єктів.